Dating tips

Liefdesadviezen voor de beste dating tips.

  • Lukt het je ondanks veel daten, niet een geschikte partner te vinden?
  • Ben je bij ontmoedigd geraakt of voel je je meer en meer onzeker?
  • Wil je je zelfvertrouwen vergroten en sterker in je schoenen staan bij het daten?
  • Wil meer grip krijgen op je liefdesleven?
  • Heb je het gevoel dat je aan het lijntje worden gehouden of weet je niet wat je met een bepaalde situatie aan moet?
  • Wil je graag daten maar durf je niet?
  • Kom je uit een (lange) relatie of ben je gescheiden, en wil je weten hoe verder kunt gaan of op zoek gaan naar een nieuwe partner?

Dan ben je bij Liefdesadviezen aan het goed adres. Want als ervaren vrouwen- en datingcoach geef ik de beste dating tips. Op maat van wie jij bent, je behoeften en de huidige liefdesmarkt. Waarmee je een betere kans maakt om een partner te vinden die je gelukkig maakt.

De beste dating tips die ik kan geven zijn meer een dating houvast: richtlijnen waarmee je je zelfvertrouwen op peil houdt en die je helpen op koers te blijven.

1) Vraag je als vrouw bij het daten niet langer af: Wat vindt hij(zij) van mij…? Maar vraag je af:  Wat vind ik van zijn(haar) gedrag jegens mij? Voel ik me hierbij gerespecteerd en geliefd? Past het gedrag bij mijn waarden en wat ik nodig heb in een relatie?

2) Houd altijd dit in je achterhoofd:  De man (mannelijk energie) wil bewonderd worden (= horen dat hij het goed doen). De vrouw (vrouwelijke energie) wil begeerd en begrepen worden.

3) Blijf weg uit de analyse (je aldoor afvragen waarom iemand iets doet/wat achter zijn/haar gedrag zit). Dat is een achterdeur waardoor illusies naar binnen sluipen. Om te weten ‘hoe het zit’ ga je op twee dingen af: 1) Je intuïtie. 2) Het gedrag van je datingpartner jegens jou. Let wel: je intuïtie is niet hetzelfde als je angstgevoel (“ik weet zeker dat het nooit bij mij gaat lukken”). In angstige toestand kunnen we niet bij onze intuïtie (innerlijk weten) komen.

4) Het is helemaal niet erg, zelfs natuurlijk en juist, afgewezen te worden door iemand die zelf niet ziet zitten. Het daten is geen spel. Zodra jij dat ervan maakt voor een ego-boost raak je gevangen in een ongezonde, jezelf verloochende dynamiek die je zelfvertrouwen ondermijnt in plaats van opbouwt.

5) Laat je preoccupatie met The One, die ene, de perfecte vrouw, je soulmate, waar je ‘100% voor gaat’ en die ‘100% voor jou gaat’, waarmee je ‘de rest van je leven wilt delen’, varen. Wacht je op inslaande bliksem van een geliefde die alle boxen op je verlanglijstje aantikt? Prima…tot pakweg je 26e. En mocht het gebeuren, geweldig! Go for it, sticht je gezin. Maar wacht niet te lang op die perfecte partner. Sowieso is inslaande bliksem (hoe heerlijk ook…) geen garantie voor een geslaagde relatie, en levenslang is praktisch onmogelijk nowadays met de hoge leeftijd die we bereiken. De perfecte partner bestaat niet. Ondanks dat we allemaal opgroeien met dat romantisch ideaal. Een geslaagde liefdesrelatie bereik je met keuzes, toewijding en commitment. Dit geldt voor vrouwen zowel als mannen. Vrouwen lopen op een zeker moment tegen hun biologische klok aan. En mannen lopen door uitstel tegen zichzelf aan. Door steeds langer hun ‘vrijheid’ te koesteren, de commitment uit te stellen, met veel verschillende vrouwen te vrijen en/of halfslachtige relaties aan te gaan in de veronderstelling dat ze op alles inclusief die perfecte vrouw recht hebben, lopen mannen vast in een zelfgecreëerde cul de sac van niet in staat zijn keuzes te maken, algehele ontevredenheid en verveling (kortom: onvolwassenheid) waar ze zich moeilijk uit bevrijden kunnen. Vaak is het ‘de jongere vrouw’ die dat voor hen doet, maar dan lopen ze weer tegen andere problemen aan…

6) Vrouwen kunnen de neiging hebben zich op te willen trekken aan de man als compensatie voor hun eigen onzekerheid of gevoel van ontoereikendheid. Doe dat niet. Ga niet voor een man die volgens jou ‘net iets te hoog gegrepen is’ (qua te knap, te stoer, te onverschillig, te rijk, te slim…), in de veronderstelling dat – als je hem voor je wint – het bewijs geleverd is dat je meer waard bent dan je denkt. Je bent al helemaal goed zoals je bent. Dus ga voor een gelijkwaardige relatie, met een man die door zijn gedrag je laat zien en voelen dat hij je écht leuk vindt. Laat die foute man links liggen, de man die je (net) niet krijgen kunt. Zo’n relatie begint misschien spannend, maar eindigt altijd in een drama…Van pijn en gebrek aan zelfvertrouwen, waarvan je lang herstellen moet.

Veel meer over het bovenstaande en nog vele andere dating tips en adviezen krijg je van mij tijdens persoonlijke coachingsgesprekken waarin je je helemaal op je gemak voelt. En leert hoe je de regie in je liefdesleven kunt (her)pakken.

De beste dating tips.

Afgestemd op jou en deze tijd. Online innovaties schrijden voort. Het datingtoneel is ingrijpend veranderd het afgelopen tien jaar en verandert nog steeds. Je hebt met invloeden te maken waar je wellicht geen erg van hebt.

Daarbij, iedereen is gedoemd zijn eigen fouten te maken bij het daten en in de liefde. Op zich prima, want door fouten te maken leer je jezelf beter kennen én accepteren, wat bijdraagt aan een succesvoller liefdesleven. Onderwijl maakt fouten maken het er niet gemakkelijker op in dating wonderland…Verwarring en onzekerheid komen al snel om de hoek kijken. Veel is niet wat het lijkt.

Daarom zijn morele steun, goede dating tips en adviezen van een ervaren vrouwen- en datingcoach niet alleen prettig, ze kunnen net dat verschil maken bij het vinden van een geschikt partner!

De beste dating tips en adviezen.

Omdat ik inlevend en lief ben en kennis van zaken heb. Over het verschil tussen man en vrouw (of zoals je wilt, de mannelijke en vrouwelijke energie). Over hoe het eraan toe gaat bij online daten. En over dating valkuilen en succesfactoren.

Ik oordeel niet, maar ben wel duidelijk waar nodig. Ik ga grondig in op je behoeften, achtergrond en situatie. Je voelt je begrepen en gezien. Of je nu single bent of uit een relatie komt. Of je nu na een lang huwelijk gescheiden bent, of nog nooit een relatie hebt gehad.

In mijn praktijk Piptherapie, geef ik al meer dan 12 jaar advies over liefdeszaken, relaties en daten. Zelf heb ik zo’n 5 jaar (online) gedate na gescheiden te zijn na een relatie van meer dan 25 jaar.  Met nu als gevolg: een fijne, liefdevolle relatie die al meer dan 7 jaar duurt. Kijk voor meer info over mij op Eileen van Essen.

Kom je persoonlijke dating tips en coaching halen in mijn comfortabele praktijkruimte aan de Weteringschans in Amsterdam. Laat de liefde je leven in!

Maak je afspraak hier. Liefdesadviezen voor de beste dating tips.

Of kijk eerst nog op dating en over daten.

Love is life…Laat de liefde je leven in.

Dating sites en apps gebruiken voor een serieuze relatie is geen kinderspel, het is serious shit.

dating in coach Amsterdam