Over daten

Meer succes met daten.

Dating sites en apps gebruiken voor een serieuze relatie is geen kinderspel, het is serious shit. Als je de datingarena ingaat met serieuze bedoelingen zul je bijna zeker met verwarring en teleurstellingen te maken krijgen.

Daarom ben ik er. Een ervaren dating coach die je helpt om je zelfvertrouwen op peil te houden, om valkuilen te omzeilen, onderscheid te maken tussen wat echt is en wat niet…Met als doel: een liefdevolle relatie waarin jij je gelukkig voelt.

Liefdesadviezen bereidt een seminar in 2019 voor met als (werk)titel:  ‘Van Dating naar Vaste Relatie’. Belangstelling? Geef je per e-mail op om op de hoogte gehouden te worden.

Liefde anno 2019.

Door digitalisering en individualisering van onze samenleving is de romantiek ingrijpend veranderd. Tegenwoordig staat ‘de serieuze’ relatie onder hoogspanning van een “griezelige paradox”*: aan de ene kant emotioneel afhankelijk (willen) zijn van één persoon voor je gevoelen van veiligheid en geluk, en anderzijds het ten allen tijden recht menen te hebben op individuele voldoening. Een druk vaak te hoog blijkt.

Online dating en romantisch consumentisme.

Met alle online-mogelijkheden zit de liefdesvijver waar we uit we vissen zo vol met schitterende exemplaren dat we geen zicht hebben op wat echt is en wat werkelijk van waarde. De wrede gang die we maken moeten, van oppervlakkig contact naar oppervlakkig contact, geeft een gevoel van afstomping en soms nog erger: de overtuiging dat het jou ligt dat je geen partner kunt vinden, omdat je gewoon niet (..vul maar in..) genoeg bent.

Maar het ligt niet aan jou, het ligt aan de situatie van nu. Voorbij is de tijd waarin de liefde zich in alle rust en vanzelfsprekend kon ontvouwen. Of zoals Esther Perel het in haar nieuwste boek* omschrijft: “Het voortdurende besef van beschikbare alternatieven vraagt om ongunstige vergelijkingen, gaat ten koste van verplichtingen en weerhoudt ons ervan te genieten van het moment”.

De krachten van het digitale tijdperk op de liefdesmarkt zijn zo sterk dat je beter ervan bewust kunt zijn van welke gevolgen dit heeft voor dating en de romantiek.

Ik help je om de invloeden inzichtelijker te maken voor jezelf. Zodat je slimmer met de valkuilen kunt omgaan, je zelfvertrouwen op peil blijft en je meer kans maakt die ene leuke persoon beter te leren kennen waarmee je gelukkig kunt worden.

Wil je alvast wat dating ‘tips’? Kijk hier.

Daten maakt kwetsbaar.

Als je date om een serieuze relatie te vinden ben je kwetsbaar. Je wilt je binden aan een speciaal iemand en voor dat doel stel je je open. Maar wil die ander hetzelfde? Veel daters ‘doen alsof’. Doen zij dat uit onzekerheid, uit zelfbescherming of om een andere reden? Puur om de ego-boost, om troost, afleiding, sex? Of toch wel ‘ergens’ om een partner te vinden? Hoe kom je er achter en hoe ga je hier vervolgens mee om?

Tijdens het daten kan het gebeuren dat je erachter komt  dat je jezelf toch niet zo goed kent als je wel dacht. Of misschien raak je nerveus van de kloof tussen jouw hoge verwachtingen en de realiteit en/of je eigen vermeende tekortkomingen. Wie weet val je als een blok voor de verkeerde: iemand je aan het lijntje houdt of je voor de gek houdt…

Meer succes met daten met eigenwaarde.

Deze tijd houdt ons voor dat alles haalbaar is als we maar we ons best maar doen. We stellen hoge eisen aan onszelf en de ander met lijstjes in ons hoofd hoe een partner en de liefde ‘zouden moeten zijn’. Maar perfectie bestaat niet en controle ook niet.

Niemand is perfect, en jij bent al helemaal goed bent zoals je bent (ja, óók met al je mindere kanten). Jammer genoeg denken we maar al te vaak dat we eerst onszelf veranderen en verbeteren moeten vóór we een liefdevolle relatie waard zijn.

Je reinste onzin. Jij bent helemaal goed zoals je bent. Dat is een gegeven. Het ‘enige’ wat nodig is om succesvoller te zijn in de liefde is je eigenwaarde te erkennen, anderen en jezelf te doorzien, en hiernaar te handelen. Voor de meesten is dit een moeilijk proces dat niet vanzelf gaat. Daarom ben ik er. Om je hierbij te helpen. Want door jezelf liefdevol te accepteren zoals je bent verandert ook je gedrag. En maak je meer kans iemand tegen te vinden die jou accepteert zoals je bent en waarmee je gelukkig wordt.

Een liefdevolle relatie maakt gelukkig (maar dat wist je al anders zat je dit niet te lezen). Verlangen naar een fijne relatie is iets menselijks en heel natuurlijks. Het is niets om je voor te schamen. Dus sla jezelf niet voor de kop. Neem jezelf en je verlangens serieus. 

Als ervaren liefdes en datingcoach help ik jou om beter te gaan met al het bovengenoemde. Met als belangrijkste resultaat: meer inzicht, meer zelfvertrouwen en meer regie over je liefdesleven. Met meer succes met daten en meer liefde in je leven tot gevolg.

Al jaren help ik in mijn praktijk Piptherapie cliënten met de liefde, dating en relaties. Inlevend, lief en met kennis van zaken. Zelf heb ik ook 5 jaar ervaring met online daten. Met een liefdevolle relatie tot gevolg die nu al zo’n 7 jaar duurt. Voor meer over mij zie Eileen van Essen.

Dus kom voor een persoonlijk coachingsgesprek naar mijn comfortabele praktijkruimte aan de Weteringschans in Amsterdam. Voor meer succes met daten.

Maak nu een afspraak (of stel je vraag) hier.

Liefdesadviezen is bezig een seminar te ontwikkelen met de werktitel Van Dating naar Vaste Relatie. Belangstelling? Geef je per e-mail op om op de hoogte gehouden gehouden te worden.

Kijk ook op: dating tips.

Love is life. Laat de liefde je leven in.

* Esther Perel in Liefde in Verhouding, 2018.

Dating sites en apps gebruiken voor een serieuze relatie is geen kinderspel, het is serious shit.

dating in coach Amsterdam