Liefde vasthouden

Individueel relatieadvies.

 

Heb je behoefte aan individueel relatieadvies en/of heb je geen zin in relatietherapie?

Liefdesadviezen helpt je je relatie te verbeteren met concreet en praktisch relatieadvies waar je echt wat aan hebt.

Als ervaren relatietherapeut en ken ik de ins en outs van zowel functionele als disfunctionele liefdesrelaties en communicatiepatronen. Al meer dan 12 jaar ondersteun ik cliënten in mijn praktijk Piptherapie met individueel relatieadvies en relatietherapie.

Relaties vragen om realiteitszin. Maar soms is de realiteit moeilijk om mee te dealen.

Is verliefdheid het domein van de illusie, dan zijn duurzame liefdesrelaties het domein van de realiteit. Liefdesrelaties houden stand wanneer we de ander en onszelf leren kennen en accepteren voor wie we werkelijk zijn. Lukt dat niet of willen we dat niet (langer), dan komt een relatie meestal aan zijn einde.

Ook al is wederzijdse acceptatie essentieel, om dat te bereiken is óók nodig dat we onze verwachtingen en behoeften aan elkaar uitspreken en hierover in onderhandeling durven gaan. Een relatie kun je daarom ook zien als een continu proces waaruit een nieuwe, eigen cultuur ontwikkelt die steeds aan de realiteit van beide partners moet worden getoetst (soms ‘hard werken’, ja).

Waar het vaak misgaat in relaties zijn de impliciete en (te) hooggespannen verwachtingen en overtuigingen over wat liefde zou moeten zijn. Waar we – zonder ons hiervan bewust te zijn – onze partners (en onszelf) op afrekenen. Met gevoelens van teleurstelling en verwijten over en weer tot gevolg.

Een liefdesrelatie vasthouden vraagt om win-win.

Een van de belangrijkste voorwaarden om je goed te voelen in een relatie is natuurlijk dat je je  begrepen en geaccepteerd voelt door je partner. Maar er is meer. Wil een liefdesrelatie duurzaam zijn moet het een win-win situatie zijn voor beide partners. Omdat deze er allebei op vooruit gaan emotioneel gezien, dóór in deze relatie te zijn. En dat vraagt weer om een gezonde balans tussen geven en nemen.

Toegegeven het klinkt niet erg poëtisch maar balans is een voorwaarde voor een duurzame liefdesrelatie. Balans aanbrengen in hoe en wat je geeft en neemt vraagt nogal wat van ons als mens. Qua persoonlijke ontwikkeling, communicatievaardigheden, inlevingsvermogen en empathie, eigenwaarde, het vermogen om te begrenzen en confronteren…Kortom, het vraagt om volwassenheid. Lees hier meer over volwassen liefde en de volwassen liefdesrelatie.

Maak direct een afspraak, of stel je vraag hier.

Of kijk eerst nog op home, wat, voor wie, Eileen van Essen en kosten.

Liefdesadviezen helpt je je relatie te verbeteren en vast te houden met concreet en praktisch relatieadvies waar je echt wat aan hebt.

Maak daarom nu een afspraak voor individueel relatieadvies hier.

Love is around the corner, you just need to turn.

Is verliefdheid het domein van de illusie, dan zijn duurzame liefdesrelaties het domein van de realiteit.

individueel relatieadvies