Een Relatie Anno 2020…

(How) to date or not to date, that’s the question.

Dag-workshop voor vrouwen, zaterdag 8 februari 2020, van 09:30-17:15 in Amsterdam.

Vraag je je af hoe jij wilt dat je liefdesleven eruit ziet voor nu en in de toekomst? Twijfel je er weleens aan of je liefde zult vinden? Loop je tegen problemen aan met (online) dating? Twijfel je over een toekomst met kinderen, en ‘hoe dan’?

Je hebt meer invloed dan je denkt.

Wil je meer inzicht en vertrouwen hebben in je liefdesleven en toekomst minder stress ervaren bij het daten? Dat kan, door mee te doen met de intensieve dag-workshop voor vrouwen: (How) to date or not to date: Een Relatie Anno 2020. 

Tijdens de workshop met een kleine groep vrouwen onder leiding van ervaren liefdescoach Eileen van Essen die je ontdekkingen over jezelf, de liefde, dating, hechtingsstijlen en volwassen relaties.

Je komt dichter bij je behoeften en je bewustzijn groeit, ook dankzij de tools en kennis die je krijgt aangereikt tijdens de workshop waarmee je je doelstellingen makkelijker bereikt.

Vrouwen en online dating.

Als je op zoek bent naar een partner voor een serieuze relatie kun je tegenwoordig niet meer om online dating heen (al gebruik je zelf geen apps, de meeste anderen die graag een relatie willen doen dat wel).

Vrouwen lopen tegen méér en andere problemen aan met online dating, dan mannen. Dat heeft onder andere te maken met de ongeschreven regels van de dating-cultuur. Deze zijn op den duur eerder ondermijnend van invloed op het zelfvertrouwen van vrouwen, dan opbouwend.

Daarnaast wordt in onze huidige samenleving de verantwoordelijkheid voor de vorming van duurzame relaties en voortplanting vooral bij vrouwen neergelegd. Als jonge vrouw kun je – heel terecht – van plan zijn je hier niks van aan te trekken, feit blijft dat vrouwen maar beperkt de tijd hebben om (tegelijkertijd): aan hun carrière te werken, beslissingen te nemen over wel/niet kinderen krijgen – met of zonder een liefdespartner – en dit tot uitvoering brengen en te bekostigen. Voor dit alles pakweg zo’n 15 jaar.

Jonge vrouwen staan onder enorme druk.

Er wordt van jou als vrouw verwacht dat jij en jij alleen, ‘de juiste keuzes’ maakt. In heel betrekkelijk korte tijd. Dat geeft veel stress. Herken je dit?

En, zoals een goede vriend van me zei: “Mannen gaan die verantwoordelijkheid echt niet overnemen.” Hopelijk wel délen toch? Dit gespreksonderwerp verdient veel meer aandacht.

Door je meer bewust te zijn van je behoeften voor wat betreft de liefde -voor nu en in de toekomst – kun je vanuit meer kracht en zelfbewustzijn ook meer regie nemen over je (liefdes)leven. Op een manier die bij jou past en niet ‘zoals het hoort’.

(How) to date or not to date: Een Relatie Anno 2020.

De laatste jaren kwam in mijn praktijk voor individuele therapie dit het thema over de liefde, daten en een serieuze relatie steeds vaker bovendrijven. Niet toevallig valt deze trend samen met de opkomst van online dating en de gevolgen hiervan voor de datingcultuur. Reden voor mij om deze workshop te ontwikkelen. Een intensieve workshop met een kleine groep vrouwen, met als doel empowerment.

De workshop geeft je veel herkenning; je (zelf-)inzicht en zelfvertrouwen nemen toe en er verandert veel in korte tijd ook omdat je veel kennis en tools krijgt aangereikt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: korte en langer termijn doelen, persoonlijke waarden, de romantische en seksuele cultuur anno nu, online dating, wat is volwassen liefde en communicatie, verschillen nam/vrouw, hechtingsstijlen.

Kijk voor reacties op de vorige workshop onderaan deze pagina.

Schrijf je nu in voor de workshop Een Relatie Anno 2020, op zaterdag 8 februari in het centrum van Amsterdam. Maak gebruik van het contactformulier of stuur een mail naar eileen[@] liefdesadviezen.com met vermelding van aanmelding workshop 8 februari.

Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Tijdens de workshop krijg je (meer) inzicht in je:

  • LOVE HOLES: persoonlijke valkuilen en hechtingsstijl.
  • LOVE ROCK: houvast en toetssteen in liefde; je rots in de branding.
  • LOVE HANDLES: de handvatten en dos en don’ts die helpen om het vinden van liefde een stuk minder stressvol, leuker en effectiever maken.

Bijzonderheden workshop:

  • Doelgroep: vrouwen van ongeveer 25 tot 45 jaar.
  • Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.
  • Datum: zaterdag 8 februari 2020 van 09:30-17:15.
  • Plaats: Weteringschans 110, centrum Amsterdam.
  • Prijs: € 220
  • Aanmelden via het contactformulier hiernaast (of hieronder), of met een mailtje naar eileen@liefdesadviezen.comonder vermelding van ‘Workshop’ en de datum. Je plekje blijft gereserveerd als het bedrag à € 220 minstens 2 weken voor aanvang is overgemaakt (zo niet word je op de wachtlijst gezet). Overmaken naar rekeningnummer: NL71INGB0009401146 tnv Identity Doctor, met vermelding van de datum van de workshop. Na aanmelding volgt per e-mail een bevestiging, en later het dagprogramma.

drs. Eileen van Essen is een ervaren individueel therapeut, relatietherapeut en vrouwencoach met 15 jaar praktijkervaring en 5 jaar persoonlijke date-ervaring. Voor meer informatie over Eileen van Essen klik hier en hier. Kijk ook op homedatingtipswatvoor wie en Piptherapie.

Reacties van deelnemers op de vorige workshop van 8 nov. 2020:

“Deze leuke en leerzame workshop geeft je als vrouw meer inzicht, kracht en zelfvertrouwen in het hele datingproces.”

“Voor mij was deze cursus volledig. Alles wat belangrijk is op datinggebied, was behandeld. (…) Voor mij is de essentie van deze cursus: Het geloven in je eigen kracht waardoor je kunt daten vanuit je kracht en dus niet meer bang hoeft te wezen voor de reactie van de ander of voor een afwijzing. (…) Nogmaals mijn dank voor deze workshop en de fijne manier waarop je deze gaf.  Je hebt een sfeer gecreëerd waardoor, in elk geval, ik me veilig voelde om me kwetsbaar op te stellen.”

“Vond de workshop echt heel erg leerzaam en heb er inmiddels al een en ander van in de praktijk gebracht. Het heeft me gesterkt en doen beseffen dat het goed is om mijn behoeften uit te spreken, dat je samen verantwoordelijk bent voor een relatie en we zelf de regie mogen pakken als vrouw zijnde. Tegelijkertijd moet een man de kans krijgen om je te veroveren, dat inzicht helpt me ook.”(…) Workshop daten vanuit je kracht heeft me concrete tools gegeven om meer voor mezelf te gaan staan in het algemeen, maar met name in het (online) datingproces”

De schaamte voorbij?

Als ervaren therapeut en liefdescoach weet ik dat schaamte over ‘alleen zijn’ een gedeelde ervaring is onder jonge vrouwen. Je staat hierin niet alleen. Gedachten en intens beleefde overtuigingen als: “het ligt aan mij”, “ik ben gewoon niet goed genoeg”, “ik zal nooit liefde vinden in mijn leven” zijn schering en inslag. Dus laat je hierdoor niet weerhouden om met de workshop mee te doen. Je zal merken dat schaamtegevoelens (àls die er al zijn) snel wegvallen en dat het je juist ondersteunt en inspireert om samen met andere vrouwen ervaringen te delen.

Je bent helemaal goed zoals je bent.

Een partner vinden om mee gelukkig te zijn in een duurzame relatie is een heel natuurlijk, menselijk verlangen. Je hoeft niet eerst helemaal gelukkig te zijn in je ééntje, vóór je aan een relatie kunt beginnen. Vergeet dit ‘wees eerst gelukkig met jezelf’- dogma. We kennen allemaal eenzaamheid en (zelf)twijfel, dat hoort bij het leven.

Schrijf je in via het contactformulier op deze pagina of stuur een mailtje naar eileen[@]liefdesadviezen.com, onder vermelding van workshop Date different. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. 

Nog vragen? Mail naar: eileen[a]liefdesadviezen.com.

Of wil je liever individuele coaching? Dat kan ook. Meld je hier aan voor een individueel coachingsgesprek over de liefde en/of dating.

Liefde is een daad van vertrouwen.

beste liefdescoach Amsterdam

Schrijf je nu in

Upload hier eventueel je tekst met vragen