Workshop liefde vinden: Liefde Anno 2020+

Volgende workshop liefde vinden is op zaterdag 10 oktober 2020.

Ben je toe aan een volwassen relatie?

Wil je meer vertrouwen hebben in de liefde en meer zelfvertrouwen bij het vinden van liefde?

Dan is de workshop Liefde Anno 2020+ echt iets voor jou.

Het verlangen naar een relatie is zo menselijk als wat en niets om je voor te schamen. Ook hoef je niet eerst helemaal gelukkig te zijn met jezelf voordat je aan een relatie kunt beginnen. Een relatie máákt ook gelukkig en stimuleert je persoonlijke groei. Waarom jezelf geen liefdevolle relatie gunnen? Je bent een liefdevol mens met een natuurlijk behoefte om liefde te geven en te ontvangen, dus wees goed voor jezelf en

pak de regie over je liefdesleven!

Leer en ontdek meer over:

 • je eigen behoeften in de liefde,
 • hoe je vanuit zelfvertrouwen en met minder stress (online en offline) kunt daten,
 • hechtingsstijlen en hoe die onze relaties kunnen beïnvloeden,
 • wat volwassen communicatie is en hoe je dat doet,
 • de verschillen in mannelijke en vrouwelijke energieën en hoe dat van invloed kan zijn op hoe we communiceren in relaties.

Doe mee aan de inspirerende workshop Liefde Anno 2020+

Deze is speciaal ontwikkeld voor jonge vrouwen die (zo is gebleken) veelal tegen dezelfde problemen aanlopen met daten, relaties en liefde vinden. Ik ben een ervaren relatietherapeut en liefdescoach. Tijdens deze intensieve en effectieve dag-workshop waarin je met een kleine groep bent, leer je dichter bij jezelf te zijn en meer vertrouwen te hebben in de liefde en in jezelf. Je krijgt inzicht en praktische handvatten voor het vinden van een  liefdevolle partner voor een duurzame relatie. Wil wil dat nou niet? (Bijna iedereen en sommigen niet, en dat is ook goed).

Voor reacties van deelnemers, scroll naar beneden. 

Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Vraag een vriendin, leuk om samen te doen!

Liefde Anno 2020+  geeft je inzicht in je:

 • LOVE HOLES. Valkuilen en hechtingsstijl (en hoe je hier effectief mee kunt gaan).
 • LOVE ROCK. Houvast en toetssteen in de liefde.
 • LOVE HANDLES. Jouw persoonlijke handvatten en do’s en dont’s om de partner te vinden die bij je past.

Bijzonderheden:

 • Doelgroep: vrouwen van 25 tot 45 jaar.
 • Aantal deelnemers: i.v.m. het Coronavirus max. 4 voor voldoende afstand.
 • Datum: zaterdag 10 oktober 2020 van 09:30-17:15.
 • Plaats: Weteringschans 110 hs, centrum Amsterdam.
 • Prijs: € 220
 • Aanmelden via het contactformulier hiernaast (of hieronder), of met een mailtje naar eileen@liefdesadviezen.com onder vermelding van ‘Workshop’ en de datum. Je plekje blijft gereserveerd als het bedrag à € 220 minstens 2 weken voor aanvang is overgemaakt (zo niet word je op de wachtlijst gezet). Overmaken naar rekeningnummer: NL71INGB0009401146 tnv Identity Doctor, met vermelding van de datum van de workshop. Na aanmelding volgt per e-mail een bevestiging, en later het dagprogramma.

Neem een voorproefje van de workshop met de ‘datingstips’ die uitgebreid aan bod komen tijdens de workshop.

Drs. Eileen van Essen is een ervaren individueel therapeut, relatietherapeut en vrouwencoach met 15 jaar praktijkervaring en 5 jaar persoonlijke date-ervaring.

Schrijf je nu in door een mail te sturen naar eileen@piptherapie.nl of gebruik het contactformulier.

Reacties van deelnemers op vorige workshops Liefde Anno 2020+:

“Voor mij was deze cursus volledig. Alles wat belangrijk is op datinggebied, was behandeld. (…) Voor mij is de essentie van deze cursus: Het geloven in je eigen kracht waardoor je kunt daten vanuit je kracht en dus niet meer bang hoeft te wezen voor de reactie van de ander of voor een afwijzing. (…) Nogmaals mijn dank voor deze workshop en de fijne manier waarop je deze gaf.  Je hebt een sfeer gecreëerd waardoor, in elk geval, ik me veilig voelde om me kwetsbaar op te stellen.”

“Vond de workshop echt heel erg leerzaam en heb er inmiddels al een en ander van in de praktijk gebracht. Het heeft me gesterkt en doen beseffen dat het goed is om mijn behoeften uit te spreken, dat je samen verantwoordelijk bent voor een relatie en we zelf de regie mogen pakken als vrouw zijnde. Tegelijkertijd moet een man de kans krijgen om je te veroveren, dat inzicht helpt me ook.”(…) Workshop daten vanuit je kracht heeft me concrete tools gegeven om meer voor mezelf te gaan staan in het algemeen, maar met name in het (online) datingproces”

“De combinatie van theorie, veel relevante kennis, persoonlijke inbreng met ruimte voor interactie en oefenen, vond ik heel goed werken. Ik zal nu veel bewuster kiezen en communiceren. Dankjewel! Dit was super!”

“Deze leuke en leerzame workshop geeft je als vrouw meer inzicht, kracht en zelfvertrouwen in het hele datingproces.”

” (Ik geef de workshop) een 10, door haar volledigheid en oplossingsgerichtheid. Want vooral dat is bruikbaar!”

Zie ook Piptherapie, homewat, en wie is en voor wie.

Vrouwen en online dating.

Iedereen die op zoek is naar een serieuze, liefdevolle relatie kan niet langer om online dating heen. Internet daten heeft zich voorgoed genesteld binnen de romantische cultuur van nu. Al ben je zelf niet bezig met online dating, anderen zijn dat meestal wel. Dit heeft een niet te onderschatten invloed op de dating- en liefdesmarkt zoals we die nu kennen.

Vrouwen lopen tegen méér en andere problemen aan met daten dan mannen. Dit mede dankzij de ongeschreven codes en regels van de (online) datingcultuur. Deze zijn eerder ondermijnend zijn voor het zelfvertrouwen van vrouwen dan dat ze vrouwen versterken in hun kracht.

Daarbij wordt in onze huidige samenleving de verantwoordelijkheid voor het vormen van duurzame relaties en krijgen van kinderen, nog altijd bij vrouwen neergelegd. Als jonge vrouw kun je – terecht – willen je daar niks van aan te trekken. Maar het gegeven blijft dat een meerderheid aan vrouwen op op een gegeven moment de druk gaat ervaren van binnen een afgebakende tijd voor elkaar te ‘moeten’ krijgen: carrière maken, een liefdespartner vinden, een geschikte woning vinden, beslissen over wel/niet  kinderen, dat voor elkaar te boxen én bekostigen (alleen of samen)…

Jonge vrouwen staan onder enorme druk.

Er wordt vanuit de samenleving van vrouwen verwacht dat zij en zij alleen, de ‘juiste keuzes’ maken. Dat geeft veel stress en druk. Herken je dit?

Zoals een goede vriend van me laatst zei: “…Mannen gaan die verantwoordelijkheid echt niet overnemen van vrouwen”. Hopelijk toch wel délen? Dit onderwerp verdient veel meer aandacht en gelukkig komt de discussie hierover steeds meer op gang.

Door je meer bewust te zijn van je wensen en behoeften in de liefde kun je vanuit  kracht en zelfbewustzijn de regie pakken over je liefdesleven op een manier die bij jou past (en niet zoals de goegemeente dat van je verwacht) zodat je potentiële partners aantrekt die echt bij je passen (waarmee je gelukkig wordt).

Schrijf je nu in voor de workshop Liefde anno 2020+. Op zaterdag 20 mei 2020, centrum Amsterdam. Stuur een mail naar eileen@liefdesadviezen.com.

De schaamte voorbij?

Als ervaren therapeut en liefdescoach weet ik dat schaamte over het ‘alleen zijn’ een gedeelde ervaring is onder jonge vrouwen. Je staat hierin niet alleen. Gedachten en intens beleefde overtuigingen als: “het ligt aan mij”, “ik ben gewoon niet goed genoeg”, “ik zal nooit liefde vinden in mijn leven” zijn schering en inslag. Dus laat je hierdoor niet weerhouden om met de workshop mee te doen. Je zal merken dat schaamtegevoelens (àls die er al zijn) snel wegvallen en dat het je juist ondersteunt en inspireert om samen met andere vrouwen ervaringen te delen.

Je bent helemaal goed zoals je bent.

Een partner vinden om mee gelukkig te zijn in een duurzame relatie is een heel natuurlijk, menselijk verlangen. Je hoeft niet eerst helemaal gelukkig te zijn in je ééntje, vóór je aan een relatie kunt beginnen. Vergeet dit ‘wees eerst gelukkig met jezelf’- dogma. We kennen allemaal eenzaamheid en (zelf)twijfel, dat hoort bij het leven.

Schrijf je in via het contactformulier op deze pagina of stuur een mailtje naar eileen@liefdesadviezen.com, onder vermelding van workshop Date different. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. 

Nog vragen? Mail naar: eileen@liefdesadviezen.com.

Wil je liever individuele coaching? Dat kan ook. Meld je hier aan voor een individueel coachingsgesprek over de liefde en/of dating.

Photo top of page Eileen van Essen

Photo top right Eileen van Essen

Photo bottom right sam-manns-Unsplash

Liefde is een daad van vertrouwen.

 

workshop liefde vinden

Schrijf je nu in voor de workshop!

Upload hier eventueel je tekst met vragen

workshop liefde vinden