Skip to main content

Verliefdheid, liefde en relaties.

Verliefdheid zet de wereld op zijn kop…ineens is alles anders. Je voelt je herboren, een betere versie van jezelf. Je hebt vleugels en bent tot alles in staat. Je leeft slechts van de lucht en het heerlijke gevoel verliefd te zijn…

Dan is er de andere, donkere kant van verliefdheid: de obsessie, onzekerheid, pijn, het verdriet… Zum Tode betrübt zijn omdat de verliefdheid niet wederzijds is of omdat je bang bent de ander te verliezen. Je kunt niet eten of slapen, functioneert als een slaapwandelaar. Meestal hebben we tegelijk met beide uitersten te maken als we verliefd zijn: de welbekende rollercoaster.

Wat is het toch met verliefdheid?

Is het “een truc van de evolutie om voortplanting te waarborgen”?* Een ingenieuze cocktail van genen, dopamine en feromonen? Gaat het puur om sexuele aantrekkingskracht? Of zijn het de inprentingen en conditioneringen uit onze jeugd die bepalen op wie we verliefd worden? Is er een hoger Zijn waarin twee zielen elkaar in verliefdheid vinden? Of is verliefdheid toeval, een uitvloeisel van de juiste omstandigheden op het juiste moment? Een ding is zeker: verliefdheid is verdomd mysterieus.

Verliefdheid en duurzame liefde…

Liefde en duurzame verliefdheid…(Hoe) gaan die samen? Is het slechts een kwestie van geluk? Verliefdheid kun je niet afdwingen, zoveel is zeker. Het lot beslist over de mysterieuze cocktail van bovengenoemde ingrediënten die ons verliefd doet worden. We hebben daar zelf geen hand in.

En toch, hoe meer we met geloof in de liefde en vanuit zelfvertrouwen het leven tegemoet treden hoe groter de kans zal zijn om en gezonde balans te vinden tussen verliefdheid en langdurige liefde.

Ben je al een tijdje op zoek naar liefde en wil je verliefd worden?

Daar sta je niet alleen in. Toch kan daten om liefde te vinden een slagveld zijn van misverstanden en teleurstellingen. Laat je niet ontmoedigen. Je kunt de liefde vinden die je wilt. Niet door je aan te passen aan wat (je denkt dat) er van je wordt verwacht, maar door het vertrouwen te hebben in jezelf en een toekomst met liefde. Daarom geeft Liefdesadviezen de inspirerende en ik-versterkende workshop daten voor vrouwen Liefde Anno 2020+.

Tijdens de workshop daten leer je:

  • meer over je behoeften en hoe je er anders mee omgaat door deze serieus te nemen.
  • over je (belemmerende) overtuigingen en patronen en hoe je die kunt omzetten in nieuw gedrag.
  • hoe je de regie over je liefdesleven (her)pakt.
  • hoe je je vrij maakt uit de ongeschreven regels van de datingcultuur.
  • hoe je trouw blijft aan jezelf.
  • wat een volwassen relatie en volwassen communicatie inhouden en hoe je dat doet.
  • over het verschil tussen ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ energieën en behoeften, hoe dat van invloed kan zijn op ons datinggedrag en wat je hiermee kunt.
  • hoe je ‘ondanks’ online dating liefde kan vinden voor een vaste relatie.

Voor alle informatie over de workshop en aanmelding klik hier. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Voor advies en coaching over de liefde, verliefdheid, duurzame relaties, dating en meer: maak nu je afspraak hier 

Voor meer informatie over mij: Eileen van Essen. Kijk ook op voor wie, wat, kosten, home, relaties, datingtips, workshop.

Love is life. Laat de liefde je leven in.

Photo top by Priscilla Du Preez on Unsplash

Photo right by free stocks on Unsplash.com

* wetenschapsjournalist Mark Mieras, auteur van Liefde.

Met een beetje geluk en wijsheid is verliefdheid de aanloop van een lange, mooie liefdesrelatie…

 

 

verliefdheid

 

 

“Everybody loves somebody sometime. Everybody falls in love somehow”

Dean Martin