Wie ben ik?

En waarom weet ik zoveel van de liefde?

 

Eileen van Essen is specialist in de liefde

…geworden. Van jongs af aan voelde ik een fascinatie met en verwondering over, de liefde. Als kind speelde ik dat mijn Barbies naar God vlogen voor onderonsjes over wat liefde ís, en bezocht ik (stiekem) zondagsschool om meer het onderwerp te weten te komen.

Als jonge vrouw kwam ik terecht in een langdurige, afhankelijke liefdesrelatie waarin ik gelukkig maar ook diep ongelukkig ben geweest.

Na de kunstacademie werkte ik als fotograaf en kunstenaar vanuit een zoektocht naar het sublieme. Filosofen en kunstenaars zoals Plato en Hockney zien de liefde als bron van alle kunst.

Gedreven door liefde voor mensen en wat hen beweegt, studeerde ik klinische pedagogie, psychologie en integratieve psychotherapie. Voor de laatste opleiding werkte ik 5 jaar als creatieve strateeg en communicatiespecialist in de reclame en designwereld. Inmiddels 15 jaar, begeleid ik mensen bij hun liefdes- en relatieproblemen in mijn succesvolle praktijk voor psychotherapie en relatietherapie Piptherapie.

Sinds ik als twintiger privélessen astrologie nam ben ik voorspellende analyses gaan maken voor vrienden en cliënten, vooral op liefdesgebied. Dat doe ik nu al meer dan 35 jaar met verrassend goede resultaten.

Na later in mijn leven te zijn gescheiden heb ik af en aan 5 jaar gedate voordat ik mijn huidige partner vond waar ik heel gelukkig mee ben. Hierdoor heb ik zelf goed de ins en outs van ‘het liefde vinden’ leren kennen. De laatste jaren is (niet voor niets)  liefde vinden een belangrijk thema geworden onder jonge vrouwen in mijn praktijk. Voor hen heb ik daarom de workshop Liefde Anno 2020+ ontwikkeld, omdat het fijn en effectief is, om samen tot ontdekkingen te komen over de wereld en jezelf in relatie tot liefde vinden.

Liefde is het allerbelangrijkste en het allermooiste in het leven.

Liefde is leven. Wat is er dan mooier dan dagelijks bezig te zijn met de liefde en wat zij vermag? Daar heb ik nu mijn werk van gemaakt. Uit liefde voor de liefde. Omdat het me ook is opgevallen dat steeds meer mensen worstelen met het vinden van liefde en een serieuze relatie in deze verwarrende tijd. In mijn praktijk merk ik mensen te kunnen helpen liefde te vinden in hun leven.

Zie ook workshop, home, wat, voor wie, volwassen liefde, datingtips.

Laten we samen kijken hoe jij de liefde je leven kunt binnenlaten.

Maak nu direct een afspraak of stel je vraag hier.

Liefdesadviezen is specialist in de liefde. Met het beste advies over de liefde, relaties en daten.

Love is life. Laat liefde je leven in.

Photo top by Alexander Ramsey on Unsplash

Photo Eileen van Essen by Barbara Kieboom

“Steeds meer mensen worstelen met het krijgen van een echte, serieuze relatie in deze verwarrende tijd. In mijn praktijk merk ik mensen te kunnen helpen bij het vinden van liefde.”

Liefdescoach Amsterdam

Eileen van Essen