Skip to main content

Wie ben ik?

En waarom weet ik zoveel van de liefde?

 

Eileen van Essen is specialist in de liefde

…geworden. Van jongs af aan had ik een fascinatie met en verwonderde ik me over de liefde. Als kind ‘vloog’ ik met mijn Barbies naar God voor onderonsjes over wat liefde en bezocht ik (stiekem) zondagsschool om meer het onderwerp te weten te komen.

Ik studeerde Pedagogiek en psychologie en ging daarna naar de kunstacademie. Waarna ik 8 jaar werkte als kunstenaar en fotograaf. Net als voor Plato en David Hockney was ‘liefde’ voor mij de bron van het kunst maken.

Mijn liefde voor mensen en wat hen beweegt bleef bij me. Na 5 jaar gewerkt te hebben als creatieve strateeg en communicatiespecialist ging ik naar de Nederlandse Academie voor Psychotherapie waarvan ik afstudeerde in 2008.

15 jaar nu begeleid ik mensen bij hun liefdes- en relatieproblemen in mijn praktijk voor psychotherapie en relatietherapie Piptherapie. Ik heb daarbij ervaren dat verschillen in ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ energie(ë) – bij alle genders – vaker dan  een rol kunnen spelen bij relatieperikelen dan we bewust zijn.

Ik heb twee lange relaties gehad in mijn leven, van 29 jaar en van 10 jaar, en sinds kort een nieuwe (onverwachte) Grote Liefde. Dus weet, er is altijd hoop.

De laatste jaren is omgaan met liefde en dating voor veel jonge vrouwen heel gecompliceerd en dus een belangrijk thema geworden. Voor hen heb ik de workshop Liefde Anno 2020+ ontwikkeld. Deze heeft een aantal keer met veel succes plaatsgevonden, voor Covid zich aandiende. Momenteel doe ik alleen 1-op-1 coachingsgesprekken.

Liefde is het allerbelangrijkste en het allermooiste in het leven.

Liefde is leven. Wat is er dan mooier dan dagelijks bezig te zijn met de liefde en wat zij voor ons betekent? Daarom heb ik er mijn werk van gemaakt. Uit liefde voor de liefde. Omdat het me ook is opgevallen dat steeds meer mensen worstelen met het vinden van liefde en een serieuze relatie in deze verwarrende tijd. In mijn praktijk merk ik mensen te kunnen helpen liefde te vinden in hun leven.

Zie ook workshop, home, wat, voor wie, volwassen liefde, datingtips.

Laten we samen kijken hoe jij de liefde je leven kunt binnenlaten.

Maak nu direct een afspraak of stel je vraag hier.

Liefdesadviezen is specialist in de liefde. Met het beste advies over de liefde, relaties en daten. Insta: eileensliefde (fotowerken).

Love is life. Laat liefde je leven in.

Photo top by Alexander Ramsey on Unsplash

Photo Eileen van Essen by Barbara Kieboom

“Steeds meer mensen in deze tijd worstelen met het vinden of hebben van een serieuze relatie. Ik help mensen dichter bij zichzelf te zijn en zo de liefde te vinden die bij ze past.”

Eileen van Essen

foto: Julie Blik

Eileen van Essen